Activitats de l’Associació any 2022

Dissabte, 3 de desembre: Tarda de ciència. Xerrada sobre asteroides a càrrec de Carles Puncernau (President Astrobanyoles)
 
Dissabte, 3 de desembre, hi haurà la xerrada Asteroides, ahir, avui i demà a càrrec de Carles Puncernau (President d’Astrobanyoles) que tindrà lloc al Centre Cívic de Mieres a les sis de la tarda.
 
Diumenge, 20 de novembre de 2022: Caminada matinal al Puigsallança
 
Dimarts 15 de novembre ens va deixar el nostre company Pep Mata.
Es fa difícil acceptar la pèrdua d’en Pep…però pensem que hem de fer l’excursió de diumenge tal com teníem previst i que per nosaltres serà un comiat senzill que li podem fer, a la fageda, en un entorn que a ell tant li agradava… Una abraçada ben forta i us hi esperem
 

Diumenge, dia 20 de novembre, farem una caminada matinal al Puigsallança. Ens trobarem a les 9 del matí a la Plaça Major de Mieres i anirem en cotxe fins al Coll de la Palomera.

Caminarem aproximadament uns 8 km, 3 hores de marxa efectiva i 270 metres de desnivell. Esmorzarem pel camí.

 
 
 
Diumenge, dia 30 d’octubre: Castanyada i concurs de ratafia
 
El proper diumenge, dia 30 d’octubre, de cinc a set de la tarda, es farà la ja tradicional Castanyada i concurs de ratafia a l’aparcament del dispensari de Mieres. Ambdues activitats són obertes a tothom. Hi haurà premi per a les tres millors ratafies. Us hi esperem.
 
 
 
 
 

Diumenge, dia 25 de setembre: sortida matinal a la Font de ca l’Espardenya i Sant Miquel de Bustins
 
Diumenge, dia 25 de setembre, farem una sortida matinal a la Font de ca l’Espardenya i Sant Miquel de Bustins des del Freixe. Sortirem en cotxe des de la Plaça Major de Mieres a les nou del matí. En el cartell adjunt trobareu més informació. Us hi esperem.
Bustins 2022
 
 
 
 
 
 
 
Diumenge 3 de juliol: Excursió per la Serra de Segalars
 
El diumenge dia 3 de juliol farem una excursió per la Serra de Segalars, passarem per camins recentment recuperats. Us adjuntem el rètol de l’activitat.
 
Caminada Serra dels Segalars
 
 
Diumenge 24 d’abril: Aplec de Santa Maria del Freixe
 
Pels que vulgueu pujar a peu des de Mieres, ens trobarem a les 10 del matí a la Plaça Major. Si teniu bastons de marxa nòrdica, porteu-los perquè una instructora de Dipsalut ens ensenyarà els rudiments d’aquesta tècnica abans de sortir cap al Freixe. Retorn a peu a Mieres per camí diferent de l’anada.
 
Hi haurà una cantada amb la Coral de Sant Miquel i la Coral SISISI de Mieres, i tot seguit vermut popular.
 
Dissabte 23 d’abril: Diada de Sant Jordi
 
Presentació del llibre FINESTRES, Caminades per la contrada de Mieres de Joan Pontacq i Pep Mata que ha editat l’Ajuntament.
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Diumenge 27 de març: Excursió per la Serra de Finestres
 
El diumenge 27 de març farem una excursió per la Serra de Finestres. Ens trobarem a les nou del matí a la plaça Major de Mieres. Trobareu més informació en el cartell adjunt. Us hi esperem.

 

Dissabte 26 de febrer: Homenatge a en Joan Pontacq

Com molts de vosaltres sabeu, en Joan Pontacq ens va deixar el 26 de novembre de 2021.

Era una persona que s’estimava la terra, la muntanya, la natura i que gaudia recuperant camins antics i ha fet que els hàgim pogut tornar a trepitjar.

Des de el Centre Excursionista de Banyoles, el Cul Actiu Estassador de Canet d’Adri i l’Associació d’Amics de la Serra de Finestres i l’entorn de Mieres, tres entitats que en Joan hi formava part, li hem volgut fer un homenatge d’una manera que pensem que li hauria agradat.

El proper dissabte 26 de febrer hem preparat una trobada al Prat de Sant Nicolau, un indret on tantes vegades en Joan hi havia anat i consistirà en dues parts:

A les 8 del matí jornada de treball per netejar algun tram del camí a peu a Rocacorba i a les 12 del migdia una trobada al Prat on es llegirà algun escrit en referència a en Joan.

En el rètol que adjuntem podeu veure la informació.

Per la gent que vingui en cotxe fins al Prat de Sant Nicolau heu de saber que la carretera de Rocacorba és estreta i concorreguda per ciclistes i que per això cal extremar les precaucions.

El Prat de Sant Nicolau no disposa de gaire espai per aparcament. Així que aconsellem de deixar els vehicles abans o després del Prat i acabar d’arribar-hi a peu.

Ens agradaria molt que ens poguéssiu acompanyar en aquest homenatge. Us hi esperem!

Amics de la Serra de Finestres i l’entorn de Mieres.

 


A %d bloguers els agrada això: