Activitats de l’associació any 2016

felicitacio-nadal
Dissabte 3 de desembre i diumenge 4 de desembre: el sistema de telegrafia òptica utilitzat a mitjans del segle XIX (xerrada i sortida matinal)
Us fem saber que el primer dissabte de desembre, el dia 3, a les 18h 30m farem una xerrada, a càrrec de Carles Puncernau, per explicar el sistema de telegrafia òptica utilitzat a mitjans del segle XIX. I al dia següent, el diumenge 4, a les 9h 15m ens trobarem per anar a veure una de les torres que tenim a Mieres que es feia servir per la telegrafia òptica.
L’acte del dissabte s’aprofitarà per presentar la nova entitat de recent creació, el Centre d’Estudis Mierencs.
cartell-telegrafia-optica
Dilluns 31 d’octubre: sortida boletaire
dilluns 31 d’octubre farem la tradicional sortida boletaire. Esperem que es mantingui aquest ambient de matins humits, algun ruixat i de dies poc ventats i els bolets es deixin veure.

Ens trobarem a les 9h 30m a la plaça Major. Per la tarda exposició de bolets, concurs de ratafia casolana i castanyada popular.

cartell-castanyada
Diumenge 16 d’octubre: excursió pels caients del cingle de Costabella
Comencem una nova temporada amb una excursió matinal per la serra de Finestres. De Raspat baixarem fins a la casa de Costabella, passant per la bauma dels Carlins i la roca del Barret. Farem un desnivell d’uns 300 metres, com anar de Mieres a l’ermita del Freixe.

Serà el 16 d’octubre i ens trobem a les 9h del matí a la plaça Major de Mieres (veure fitxer adjunt).

Per saber més de l’excursió: Full informatiu de la sortida

cingle-de-costabella

p1020997

p1020998

Dijous 11 i divendres 12 d’agost: sortida nocturna d’observació astronòmica

Els dies 11 i 12 d’agost farem una sortida nocturna d’observació astronòmica aprofitant que l’agost és el mes dels Perseids (llàgrimes de Sant Llorenç).

Ens trobarem a les onze del vespre a la plaça Major de Mieres i anirem caminant al Puigfarner (dipòsits d’aigua). Cal portar roba adequada, llanterna, aigua i una manta o matalàs per estirar-se al terra.
Perseids

Dissabte 2 de juliol: excursió a Sant Aniol d’Aguja

El dissabte 2 de juliol farem una excursió a Sant Aniol d’Aguja. És possible participar a la sortida només pel matí o bé matí i tarda. Més detalls en el cartell que adjuntem.

Excursió a Sant Aniol d'Aguja

Diumenge 26 de juny: passejada per recollir herbes per fer ratafia

El diumenge 26 de juny farem la matinal tradicional per anar a buscar herbes per fer el licor de la Ratafia. Ens trobarem a les 9h 15m davant del Dispensari Municipal de Mieres, al costat de l’escola municipal.
Trobareu més informació en el cartell que us adjuntem.

Ratafia

Diumenge 8 de maig: excursió al Puigsallança 

El mal temps ens ha fet suspendre l’excursió programada per diumenge 8 de Maig. Hem decidit tornar-ho a provar el diumenge 15 de Maig a la mateixa hora,  9:15 del matí. Esperem que el temps, aquest cop, ens acompanyi.

Us proposem una excursió matinal al cim més alt de la Serra de Finestres, el Puigsallança (1.026 m), per gaudir del verd intens de les fagedes i de les magnífiques vistes.

Es una sortida apta per a tothom que estigui acostumat a caminar.

Trobada a les 9:15 hores a la Plaça Major de Mieres. Arribada aproximada a Mieres a les 13:30 h.

Puigsallança

Diumenge 24 d’abril: Aplec del Freixe
El proper diumenge 24 d’abril es farà l’Aplec del Freixe. Com cada any farem la pujada a peu des de Mieres. Ens trobarem a les 9h 30m a la plaça Major de Mieres.
Us hi esperem.
Aplec Freixe2016

Dissabte 26 de març: excursió per la zona de les Canals i del Pujant Nou

El proper dissabte 26 de març farem uns excursió matinal per la zona de les Canals i del Pujant Nou. Ens trobarem a les 9h a la plaça Major. Al migdia tornarem a estar a Mieres.
El Pujant Nou
12-13 de març: Travessa nocturna Banyoles – Olot
 La nostra entitat col.labora amb el Centre Excursionista d’Olot i amb el Centre Excursionista de Banyoles en la travessa nocturna de Banyoles a Olot que es farà la nit entre el 12 i el 13 de març. Aproximadament són cap a 9 hores efectives, però sense gaire desnivell. Qui estigui interessat a participar-hi i per saber-ne més detalls que es posi en contacte amb el C.E.O 972260675 o amb el C.E.B. 972575212.
Diumenge 21 de febrer de 2016: excursió a Sant Miquel de Sacot i al castell de Colltort
El proper 21 de febrer farem una matinal per la zona de Sant Miquel de Sacot i del Castell de Colltort, al cor de la zona volcànica de la Garrotxa. Com és habitual ens trobarem a les 9 del matí a la plaça Major de Mieres. Podeu consultar el cartell adjunt per més detalls.
També trobareu el cartell d’unes jornades de Cinema de Muntanya, que es faran a Olot els dies 20 i 26 de febrer, ja que la nostra associació és entitat
col.laboradora.
St_Miquel_Sacot
Cinema de Muntanya a Olot
Dissabte 6 de febrer de 2016: projecció audiovisual pous de glaç i de neu
Us comuniquem el detall de l’audiovisual sobre els pous de glaç i de neu, l’antiga indústria de la fred, que es farà el dia 6 de febrer a les 6 de la tarda en el Centre Cívic de Mieres. És molt interessant. És projectarà un petit reportatge del NODO de l’any 1951, que visualitza molt bé com es tallava i s’empouava el gel.
cartell Indústria de la fred

A %d bloguers els agrada això: