Activitats de l’Associació any 2018

Dissabte 8 de desembre: Excursió a la muntanya de Montfalgó

El dissabte 8 de desembre farem una excursió matinal per la muntanya de Montfalgó.
Ens trobarem a les 9 del matí a la plaça Major de Mieres i anirem en vehicle fins a Falgons.
Més informació en el document adjunt.

Diumenge 11 de novembre: Excursió al Puig de Capell
El proper diumenge 11 de novembre es farà una excursió de tot el dia (5 hores efectives de caminada i un desnivell de 700 metres) per la zona del Freixe, Puig de Capell i l’ermita de Bustins. Ens trobarem a les 7:30 hores del matí a l’aparcament del pavelló poliesportiu de Mieres. Cal portar menjar, ja que esmorzarem i dinarem pel camí.
Aquesta activitat està organitzada conjuntament amb el Centre Excursionista de Banyoles.
Dijous 1 de novembre: bolets i castanyada
Us proposem dues activitats força lúdiques: pel matí (9:30 hores, plaça Major) anar a caçar bolets i, per la tarda, castanyada popular, amb la celebració d’un nou concurs de ratafia (17 hores, pati escola). Us adjuntem el programa de les activitats de la jornada. Us hi esperem.

Diumenge 30 de setembre: Passejada per la vall de Burroig

El darrer diumenge de setembre, el dia 30, farem una passejada per la vall del Burroig. Ens trobarem a dos quarts de deu, a la plaça Major de Mieres. Més informació en el cartell adjunt.

Diumenge 12 d’agost: Activitat nocturna per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç

Diumenge 12 d’agost ens trobarem a les 20:30 hores de la nit a la plaça Major de Mieres per anar al Puigfarner (dipòsits d’aigua) per sopar plegats i veure la pluja d’estels dels Perseids o Llàgrimes de Sant Llorenç.

Aquest any tenim previst instal·lar unes taules a la vora dels dipòsits per si voleu portar el vostre sopar. Si us voleu incorporar ja sopats, pugeu al voltant de les 22h i allà ens hi trobareu.

Diumenge 15 de juliol: Excursió al Castell de Finestres
Si voleu caminar a la fresca, us proposem pujar fins al Santuari de Finestres i el Castell de Finestres passant per ombrívoles fagedes.
Ens desplaçarem en cotxe des de Mieres fins el Coll de la Palomera on començarem la caminada. Recomanem portar esmorzar i beguda.
Ens trobarem a dos quarts de vuit del matí a la plaça Major de Mieres. Calculem haver tornat al voltant de les dotze del migdia.

Dissabte 23 de juny: Passejada per fer ratafia

Us proposem una caminada pels voltants de Mieres per anar a recollir herbes per fer la ratafia. Ens acompanyaran com cada any la Mari de Can Zona i en Quim Aradas.
Ens trobarem a les 9 hores davant de l’escola de Mieres. Tornarem al voltant de la una del migdia. Hi haurà una exposició de les herbes necessàries en el punt de trobada.
Diumenge 29 d’abril: Aplec de Santa Maria del Freixe
El diumenge 29 d’abril se celebra el tradicional aplec de Santa Maria del Freixe. Com cada any organitzem l’anada i tornada a peu des de Mieres. Ens trobarem a les 10h del matí a la plaça Major. Més informació en el document adjunt.
Dissabte 21 d’abril: Les campanes de Mieres: patrimoni històric i sonor
Xerrada a càrrec de Xavier Pallàs, campanòleg, que ens descobrirà el valor històric, artístic i musical de les campanes de Mieres. Aquesta activitat es farà a les 6 de la tarda del dissabte 21 d’abril en el Centre Cívic de Mieres i s’organitza conjuntament amb el Centre d’Estudis de Mieres i el parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Dissabte 31 de març: Camins de Puig Oriol
Sortida matinal a la serra de Finestres, on caminarem per l’assolellat camí de la serra de la Bassa i per l’emboscat camí de Puig Oriol, i anirem a veure l’amagada font de la Becada. Ens trobarem el dissabte 31 de març, a les 9 h del matí a la plaça Major de Mieres.
Dissabte 10 de març: xerrada sobre els molins fariners
El dissabte 10 de març, organitzem juntament amb el Centre d’Estudis Mierencs, una xerrada sobre els molins fariners, que es farà a les 6 de la tarda en el Centre Cívic de Mieres.
Diumenge 4 de març: sortida matinal El Sallent i la serra d’en Coll
El primer diumenge de març, el dia 4, farem una sortida matinal per la zona del collet de Colitzà, el Sallent i la serra d’en Coll. Ens trobarem a dos quarts de deu, a la plaça Major de Mieres. Més informació en el document adjunt.
També us avancem que la tarda del dissabte 10 de març es farà una xerrada sobre els molins fariners, en el Centre Cívic de Mieres, que organitzem conjuntament amb el Centre d’Estudis Mierencs. Més endavant us passarem informació més detallada.

27 i 28 de gener de 2018: 24 hores a muntanya

Els dies 27 i 28 de gener, el Centre Excursionista d’Olot organitza les 24 hores a muntanya. La nostra associació col·labora fent el guiatge de les dos etapes més properes a Mieres. Com que es poden fer una o més etapes, qui estigui interessat a participar pot trobar més informació a la web: http://www.ceolot.cat/24-hores/

A %d bloguers els agrada això: